Studentlyx

Som student finns som bekant inget överflöd av pengar, men vi får någonting annat som för mig betyder mer än så. 
 
Vi får friheten att bestämma över vår egen tid.
 
Visst är det spaltmeter med text som ska läsas, tentor som ska skrivas, uppgifter som ska göras - allt med en deadline. Visst behöver vi gå på föreläsningar och seminarier. Visst är den där sista veckan innan tentan ganska tuff att ta sig igenom. Men - vi är inte låsta till att behöva göra allt det här varje måndag till fredag, kl 8-17 vecka ut och vecka in. 
 
I morse tog jag tåget mot Halmstad med siktet inställt på något helt annat än en föreläsningssal. Klockan elva satt jag i sadeln och fick till ett kanonbra ridpass i strålande solsken. Energi- och Dvitamindepåerna är påfyllda och det där lugnet inombords som bara stallet kan ge har infunnit sig - en riktigt fin start på veckan.
 
Nu är jag tillbaka i Göteborg och har svängt ihop en snabb middag medan mörkret faller. X antal sidor att läsa och anteckningar att renskriva väntar. Att få möjligheten att vara ute under de få ljusa timmar decemberdagarna bjuder på och lägga studietimmarna på kvällen med tända ljus och en kopp te - det är studentlyx för mig.
 
A peaceful mind, Vardag | |
Upp