Hello monday

.. jag är inte riktigt redo för dig..
 
Förra veckan, och inte minst helgen, var intensiv - och lugnare lär det inte bli förrän terminen är över. Jag har egentligen inga problem med att det är mycket att göra, jag trivs bra med det, men om det ska fungera behöver jag få lite tid för mig själv för att landa och ladda om inför en ny vecka.
 
Den här helgen fick jag ingen sådan omladdning då hela söndagen gick i ett med att vinka av helgens gäst, skriva inlämningsarbete, städa och baka lussekatter(såå gott!). När jag då vaknade upp i morse och fann att tågtrafiken var högst oklar efter nattens storm, blev valet att ge mig själv en förmiddag av egentid. 
 
Långfrukost, nyhetsmorgon, läsa igenom ett kapitel på distanskursen och se över veckans planering till ett avsnitt av Grey's anatomy. Mer avancerat än så behöver det inte vara, det räcker bra att bara få vara för mig själv en stund, utan krav. Ganska ofta blir det just måndagsförmiddagen snarare än under helgen, som jag ser till att ta den där lilla pausen. En skön start innan det är dags att kicka igång veckan på riktigt!
 
 
 
Vardag | | Kommentera |

Create your balance

Välkommen hit! Mitt namn är Sara, jag är 22 år gammal och spenderar min tid med att studera Biomedicin med inriktning på fysisk träning samtidigt som jag utbildar mig till Diplomerad massör. Jag tränar, lagar mat, träffar vänner, läser böcker, hänger i stallet, försöker vara miljösmart, drömmer, bakar (och äter), vill engagera mig i samhället, fotar, låter vissa saker ta för mycket energi, ger andra saker för lite tid. Jag har insett hur viktigt det är för mig att hitta min egen balans i vardagen och livet. Vad som fungerar för någon annan kan vara helt fel för mig - vi är ju alla olika. Samtidigt ser jag allt mer hur vi som individer är en del av något större. Hur mina val i vardagen inte bara påverkar mig själv utan också världen runt omkring mig. Det här är vad jag vill skriva om. En livsstilsblogg med fokus på hälsa, helhet och hållbarhet. Att skapa sin egen balans.
 
I mitt huvud trängs dagligen mängder med tankar om stort och smått. Här önskar jag att jag kan skriva av mig, få nya perspektiv, väcka funderingar hos andra, inspirera och bli inspirerad, diskutera, ställa nya frågor, finna fler svar.
I min vardag blandas storstadens ständiga brus med skogens välbehövliga tystnad. Skolbänken byts mot ett svettigt träningspass, jag tar vägen via köket och vidare till ytterligare några timmars plugg. Eller så landar jag direkt i soffan med en hämtpizza och låter tvätthögen vänta. Sådär som de flestas vardag varierar.
A peaceful mind. Hur hittar man det, egentligen? Finns ett färdigt recept? För mig måste spårvagnens ettriga plingande ibland bytas mot ljudet av klapprande hovar i stallgången, annars går jag sönder. På andra hållet så övergår tågets lugna resa i centralstationens hetsiga tempo, en stress jag ibland har svårt att skaka av mig. Andas. Balans.
Vår vackra planet. Naturen ligger mig varmt om hjärtat. Den ger frihet, vackra upplevelser och ett lugn. Jag fångar den gärna genom en kameralins men har den också i åtanke i val av produkter för både kropp och hem. Vår planet förser oss med så mycket - vi måste ta hand om den.
Kökskärlek. I mitt kök vill jag skapa gott, näringsrikt, miljömedvetet. Tusen saker att tänka på, känns det som ibland. Men visst behöver det inte vara allt eller inget? En vegetarisk middag här, en kanelbulle där.. Genom att skriva här vill jag utveckla min kreativitet i köket.
Min träning. Styketräning, ridning, löpning, en gnutta yoga och ibland en morgonpromenad. Träningen vill jag skriva om för min egen skull. För att motiveras när det känns tungt - sådär som det gör ibland. 
Mina framtidsdrömmar. Min resa mot drömjobbet eller ett eget företag. wow, det där känns läskigt att skriva. Men, jag vill kunna se tillbaka i arkivet och följa stegen i efterhand, även om det inte är vad jag främst kommer skriva om så kommer det, förhoppningsvis, ändå vara närvarande.
 
Upp